DF'er melder sig på banen til EP-valget

Dansk Folkepartis miljøordfører overvejer at stille op til valget til Europaparlamentet til maj.
Pia Adelsteen (DF) er åben for at stille op til valget til Europaparlamentet til maj. | Foto: Ritzau Scanpix/Jens Dresling
Pia Adelsteen (DF) er åben for at stille op til valget til Europaparlamentet til maj. | Foto: Ritzau Scanpix/Jens Dresling

Mens ledelsen i Dansk Folkeparti stadig grubler over, hvem der skal være partiets spidskandidat til Europaparlamentsvalget til maj, melder en ny kanidat fra partiet sig på banen.

Det er nuværende miljøordfører og forhenværende EU-ordfører, Pia Adelsteen, der overvejer at stille op til EP-valget og dermed tage en tørn i Bruxelles, skriver Politiken.

"Jeg har jo været EU-ordfører i seks år, så jeg synes ikke, det er uinteressant," siger Pia Adelsteen til avisen.

Pia Adelsteen understreger, at det er "helt op til ledelsen," om hun skal være partiets spidskandidat til EP-valget.

Dansk Folkeparti er det eneste parti, som endnu ikke har fundet en spidskandidat til det europæiske valg. Partiets nuværende medlem af Europaparlamentet Anders Vistesen har meldt sig på banen som spidskandidat. Hans ønske er dog - for nuværende - ikke blevet imødeset af DF's ledelse.

Ved EP-valget i 2014 var Morten Messerschmidt spidskandidat for partiet. Han har dog valgt at stille op til folketingsvalget og er derfor ikke aktuel.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også