PolicyWatch

Analytikere: May står over for nederlag i brexit-afstemning

De fleste regner stadig med, at aftalen, som Theresa May har forhandlet sig frem til med de øvrige EU-lande, bliver stemt ned tirsdag aften.

Tirsdag aften skal den britiske premierminister, Theresa May, forsøge at få sin brexit-aftale stemt igennem i parlamentet. Men det ser hun ud til at få mere end svært med.

For selv om der mandag var rygter om, at premierministeren har større opbakning i parlamentet end hidtil antaget, så regner de fleste stadig med, at aftalen, som Theresa May har forhandlet sig frem til med de øvrige EU-lande, bliver stemt ned.

På forhånd er der ikke mange, der levner Theresa May en chance for at opnå parlamentets godkendelse.

"Derfor kan usikkerheden om Storbritanniens fremtidige tilhørsforhold meget vel fortsætte efter i morgen, hvor udfaldsrummet spænder fra et hårdt brexit uden nogen aftale til en ny folkeafstemning, skriver chefanalytiker Jan Størup Nielsen fra Nordea i en kommentar.

I Sydbank vurderer makroanalytiker Mathias Rømer Sproegel, at Theresa May står til et nederlag i aftenens brexit-afstemning.

De seneste gange, der har været brexit-relaterede afstemninger i det britiske parlament, har premierministeren da også måttet lide sviende nederlag, bemærker Sydbanks makroanalytiker.

"En tabt afstemning åbner døren på vid gab for forskellige brexit-udfald. Vi vurderer, at May sandsynligvis vil søge yderligere indrømmelser fra EU. Det kan blive svært og kræve en udsættelse af brexit-fristen."

"En tabt afstemning kan også ende med en ny brexit-afstemning i Storbritannien. Kun den kommende tid kan vise, hvilken vej politikerne vil gå," skriver Mathias Rømer Sproegel i en kommentar.

I forhold til det britiske pund, som mandag blev styrket på rygterne om en større end forventet støtte til Theresa May, vurderer både Sydbank og Nordea, at det mest af alt vil være reaktionerne oven på afstemningen - og ikke så meget afstemningen i sig selv - der vil sætte kursen for pund-udviklingen.

"Langt de fleste forventer på forhånd, at aftalen bliver forkastet, og i det tilfælde vil det derfor mere være de efterfølgende kommentarer fra de britiske politikere, som vil sætte retningen for pundet," skriver Jan Størup Nielsen fra Nordea.

Ifølge The Telegraph er det endnu usikkert, hvornår de britiske politikere helt præcist stemmer om brexit-aftalen. Men det formodes at ske mellem klokken 20 og 22 dansk tid.

Mere fra PolicyWatch

Ørsted vil ikke blandes ind i frasalg

Energiselskabet vil koncentrere sig om den grønne omstilling, konstaterer formand for Ørsted efter Venstres udspil om et statsligt frasalg af dele af forretningen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier