PolicyWatch

Corbyn: Brexit-aftale kan genforhandles ved et nej

"Jeg håber, at parlamentet i aften stemmer denne aftale ned," siger labourlederen.

Den britiske oppositionsleder, Jeremy Corbyn fra arbejderpartiet Labour, siger, at hvis brexit-aftalen bliver stemt ned senere tirsdag, så bør en genåbning af forhandlingerne om en aftale ikke udelukkes. Han siger, at de "kan ikke udelukkes".

"Aftalen kan genforhandles, hvis den forkastes," siger Corbyn.

"Jeg håber, at parlamentet i aften stemmer denne aftale ned," siger han under afslutningsdebatten om premierminister Theresa Mays aftale forud for en historisk afstemning om den.

May tog til genmæle over for Corbyn med udtalelser om, at hun mener, at parlamentarikerne "har en pligt til indfri det resultat", der blev udfaldet af EU-folkeafstemningen i 2016.

"Jeg mener, at vi har en pligt til at levere den britiske befolknings demokratiske beslutning," og hun advarede på ny om, at EU ikke vil tilbyde nogen "alternativ aftale."

"En stemme mod denne aftale er kun en stemme for usikkerhed, splittelse og en virkelig reel fare for ingen aftale," siger May med tilføjelsen:

"Tiden er nu inde til, at alle vi i parlamentet træffer en beslutning."

Resultatet af afstemningen ventes ifølge AFP at foreligge omkring klokken 21.15 dansk tid.

I den endelige debat op til afstemningen, der begyndte tirsdag eftermiddag, var der ikke tegn på et nyt momentum eller stemningsskift.

May står til at tabe historisk brexitafstemning

Nordirsk støtteparti vil stemme imod brexitaftale 

Mere fra PolicyWatch

Midtjylland åbner hospitaler for at fastholde spin-outs

Region Midtjylland inviterer life science-virksomheder ind på regionens hospitaler for at afprøve produkter og ideer i en tidlig fase. Det sker især for at fastholde de mange spin-outs fra Aarhus Universitet, som ellers ofte etablerer sig uden for regionen.

Kollerup om konkurrencerapport: "Alarmerende læsning"

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har selv bestilt den rapport om konkurrencen i banksektoren, som han nu kalder alarmerende læsning. Hvad der skal ske på området, har han ikke umiddelbart noget svar på, oplyser han i et skriftligt svar.

Finansforbundet afviser kritik af høje lønninger i bankverdenen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen påpeger i ny rapport, at bankbranchen er i top, hvad angår andelen af lønnen, der ikke kan forklares med uddannelse eller erfaring. Det kan være indikation på ineffektiv konkurrence, mener styrelsen. Finansforbundet er uenig i påstanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier