PolicyWatch

Forhandlinger om nye copyrightregler bryder sammen

Intern uenighed i EU's ministerråd har betydet, at forhandlingerne om nye copyrightregler er gået i hårdknude. Et møde med forhandlinger er blevet aflyst mandag.

Foto: /ritzau/AP/Richard Vogel

BRUXELLES

En aftale om nye copyrightregler i EU lader vente på sig, og senest er forhandlingerne brudt sammen, fordi EU's medlemslande ikke har kunnet blive enige om et opdateret forhandlingsmandat.

Det skriver blandt andre Financial Times og Politico.

Forhandlingerne er nået så langt, at man er i gang med de såkaldte trilogforhandlinger, hvor ministerrådet, Europa-Parlamentet og EU-Kommissionen forsøger at enes om en færdig tekst.

Men da ministerrådet i fredags skulle opdatere sit forhandlingsmandat, så man mandag kunne komme videre med forhandlingerne, måtte ambassadørerne, som var til stede, erkende, at de simpelthen ikke kunne blive enige, skriver medierne.

Ifølge Financial Times blokerede Tyskland, Polen, Italien og Holland for et mandat, som skulle have givet mulighed for at afslutte forhandlingerne i denne uge.

Ambassadørerne var uenige om de to mest kontroversielle artikler i lovforslaget. Det ene er artikel 11, som betyder, at såkaldte 'snippets', der er link og en lille medfølgende tekst, bliver omfattet af copyright.

Den anden er artikel 13, som skal gøre indholdsudbydere som YouTube ansvarlige for, at det indhold, der er på deres platforme, overholder copyright.

Det er blandt andet blevet foreslået, at de skal udvikle filtre, som automatisk tjekker for copyright, men kritikerne har udtrykt nervøsitet for, at det kan føre til censur på internettet.

En talsmand for det rumænske formandsskab for ministerrådet sagde til Financial Times, at ministerrådet har brug for mere tid til at blive enige, og at rumænerne, som har ansvaret for at fremsætte kompromisforslag, nu vil tænke over, hvad man kan gøre for at komme videre.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier