PolicyWatch

May vil bede parlament om at slå koldt vand i blodet

Den britiske premierminister vil slå fast, at hun tror på en ny aftale, der kan få støtte i parlamentet.

Foto: Ritzau Scanpix

Brexit-forhandlingerne er i "en afgørende fase". Det vil premierminister Theresa May sige i parlamentet tirsdag eftermiddag, når hun skal opdatere dets medlemmer om sine drøftelser med EU. Det skriver BBC.

Ifølge BBC vil premierministeren pointere, at "vi nu alle må slå koldt vand i blodet for at få de nødvendige ændringer igennem".

BBC angiver ingen kilder til oplysningerne. Mediet citerer unavngivne kilder for, at May vil gøre det klart, at hun stadig tror på, at det er muligt at få en aftale på plads med EU, som vil kunne få opbakning i det britiske parlament.

May meddelte mandag, at hun tirsdag vil fremsætte en særlig erklæring i parlamentet. Det er et døgn tidligere end ventet.

"Ved at få de ændringer, som vi behøver for bagstopperen, for arbejderes rettigheder og for miljøbeskyttelse - og ved at styrke parlamentets rolle i den næste forhandlingsfase, så tror jeg på, at vi kan få en aftale," hedder det i den erklæring, som May vil fremsætte. 

Den såkaldte bagstopper skal sikre, at der ikke konstrueres en fast grænse med kontrolposter mellem EU-landet Irland og Nordirland. 

Lederen af det britiske parlaments underhus, Andrea Leadsom, understreger forud for Mays erklæring i parlamentet, at parlamentarikerne ikke vil støtte May-regeringens brexitaftale, medmindre der foreligger en tidsfrist for bagstopperen.

"Dette betyder dog ikke nødvendigvis, at bagstopperen skal genforhandles," siger Leadsom om den fremtidige grænse mellem Irland og Nordirland.

"Det afgørende er, at vi får sikret, at Storbritannien ikke kan fastholdes permanent i en bagstopper. Hvordan dette opnås er ikke noget at være puristisk omkring," siger hun. 

May har tidligere fået hensigtserklæringer fra EU-landene om, at bagstopperen er tænkt som en midlertidig løsning.

Leadsom siger, at en parlamentsafstemning om Mays aftale, der blev forkastet af et overvældende stort flertal af parlamentarikerne i sidste måned, vil blive holdt "så hurtigt som muligt", når spørgsmålet om bagstopperen er løst. 

/ritzau/

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier