PolicyWatch

Labour vil fremtvinge brexit-beslutninger i marts

Irlands premierminister tror på, at Storbritannien vil indgå en aftale for at gøre udtræden af EU lettere.

Foto: Bloomberg

Det store britiske oppositionsparti Labour vil støtte et forlag om at tvinge Theresa Mays regering til at træffe "helt afgørende beslutninger" om brexit senest i midten af marts. 

Arbejderpartiet Labours brexit-talsmand siger, at hans parti støtter et forslag om en tidsfrist, der blev fremsat tirsdag af Labour-parlamentarikeren Yvette Cooper - som er imod et brexit uden en aftale mellem briterne og EU. 

Coopers forslag vil tvinge regeringen til senest i midten af næste måned at træffe beslutning om, hvorvidt briterne skal forlade EU med en aftale, uden en aftale, eller om forhandlingerne skal forlænges.

"Vi vil støtte dette forslag, fastslår Labours brexit-talsmand," Keir Starmer.

Cooper vil lægge forslaget frem til afstemning i denne måned, hvis regeringen ikke er nået frem til en aftale med EU den 26. februar.

Irland forbereder sig på brexit uden aftale

I Dublin siger den irske premierminister, Leo Varadkar, at han tror på, at Storbritannien vil indgå en aftale med EU for at gøre landets udtræden af EU lettere. Men han understreger, at Dublin fortsætter alle nødvendige forberedelser på brexit - også et uden nogen aftale.

"Som situationen er, så står Storbritannien til at forlade EU den 29. marts. Det er om seks uger. Det vil ske med eller uden en aftale. Jeg tror på, at vi får en aftale," siger Varadkar og tilføjer: 

"Vi har den faste overbevisning, at den bedste og den eneste måde, hvorpå vi kan sikre en tilbagetrækning i god ro og orden og sikre Langfredagsaftalen er ved at ratificere en aftale indgået mellem EU og den britiske regering."

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier