PolicyWatch

Ti kandidater skal sikre DF to pladser i Europa-Parlamentet

Dansk Folkeparti har offentliggjort hele sin kandidatliste forud for det kommende EU-valg 26. maj.

Foto: Ritzau Scanpix/Maria Albrechtsen Mortensen

Dansk Folkeparti har sine ti kandidater til EU-valget klar.

Det oplyser DF-formand Kristian Thulesen Dahl til mediet ditoverblik.dk, som udgives og finansieres af DF selv.

"Vi har fået en rigtig god liste på plads. Vi har fem kvinder og fem mænd, og der er en god geografisk spredning, så vi har gode kandidater over hele Danmark, der kan gå ud og møde danskerne i valgkampen." 

"Så nu er vi klar til Europaparlamentsvalget," siger Kristian Thulesen Dahl til mediet.

Det var allerede kendt, at retsordfører Peter Kofod er spidskandidat foran DF's nuværende gruppeformand i Europa-Parlamentet, Anders Vistisen, og partiets nuværende miljøordfører i Folketinget, Pia Adelsteen.

Men de sidste syv kandidater var der ikke sat navn på før nu. DF går efter at få to kandidater valgt ind. Ved valget i 2014 fik partiet 4 ud af 13 danske pladser i parlamentet i Bruxelles. 

Det skyldtes i høj grad Morten Messerschmidt, som fik 465.758 personlige stemmer. Det er dansk rekord ved et valg til Europa-Parlamentet. Messerschmidt genopstiller ikke, da han går efter at komme i Folketinget.

De ti DF-kandidater er:

Peter Kofod, Anders Vistisen, Pia Adelsteen, René Danielsson, Gitte Bundgaard Andersen, Finn Rudaizky, Tina-Mia Eriksen, Tobias Weische, Lone Langballe og Charlotte H. Larsen.

Der er valg til Europa-Parlamentet 26. maj.

Mere fra PolicyWatch

Presset jysk havn overtages af kommune

Gældsplagede Hanstholm Havn overgår nu fra at være en selvstyrehavn til en kommunal havn. Ifølge TV Midtvest står kommunen dermed over for et kassetræk til havnen på i alt 175 mio. kr. ved udgangen af 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier