Medie: EU vil indføre told på amerikanske varer for 10,2 mia euro

Ifølge mediet Bloomberg vil EU påføre told på flere amerikanske varer som gengældelse for USA's nye varslede toldsatser på en række europæiske varer.
Foto: Ritzau Scanpix/REUTERS/Leah Millis
Foto: Ritzau Scanpix/REUTERS/Leah Millis
AF RITZAU FINANS

EU vil angiveligt indføre told på amerikanske varer for 10,2 mia. euro (76 mia. kr.), skriver Bloomberg News, der har set et udkast til en liste og varer, der skal toldbelægges. Det drejer sig om alt fra håndtasker til helikoptere og mad.

Tirsdag meddelte den amerikanske præsident, Donald Trump, desuden, at han har en plan om at indføre told på EU-varer til en værdi af 11 mia. dollar, svarende til 73 mia. kr.

Det sker som følge af, at den europæiske flyproducent Airbus, der er en konkurrent til amerikanske Boeing, har modtaget tilskud fra EU, forklarede præsidenten på Twitter.

EUs toldkrav sker for at straffe for, at Boeing ifølge EU har modtaget statsstøtte.

Begge krav har baggrund i diskussioner, der er forløbet i 14 år, om støtte til flyindustrien i henholdsvis Europa og USA i WTO-regi.

Det er verdenshandelsorganisationen, WTO, der skal bedømme hvor stor kompensation, der skal gives for støtten. De kalder ifølge Bloomberg umiddelbart kravet fra USA, for markant overvurderet (greatly exaggerated, red.)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også