PolicyWatch

Undersøgelser: Ingen dansk politiker blandt 100 mest magtfulde i EU-parlamentet

Ingen af de 13 danske EU-parlamentarikere er indflydelsesrige nok til at få en plads på top-100-lister over de mest indflydelsesrige i Europa-Parlamantet, viser tal fra Votewatch og Mepranking. Det overrasker EU-professor.

Foto: EU-Parlamentet

13 af de 751 medlemmer af Europa-Parlamentet (EU-parlamentet) er danskere, men ingen af dem er i top-100 over de mest indflydelsesrige EU-parlamentarikere, skriver Jyllands-Posten.

Organisationerne Votewatch og Mepranking har hver undersøgt, hvem de mest magtfulde politikere i parlamentet er. Resultaterne i magtundersøgelserne er ikke ens, men fælles for dem er, at der ingen dansker er i top-100 på nogen af dem. Ifølge Votewatchs undersøgelse ligger Morten Helveg Petersen fra Det Radikale Venstre på en 110-plads, og er dermed den dansker med størst indflydelse. Herefter kommer Jeppe Kofod fra Socialdemokratiet på en 163-plads og Morten Løkkegaard fra Venstre på en 173-plads.

Det overrasker Marlene Wind, som er EU-professor ved Københavns Universitet, at der ikke er en eneste dansker på magtlisterne: "Det undrer mig for eksempel, at Morten Helveg Petersen ikke er kommet i top-100. Han har været meget synlig på energiområdet, hvor han gjort et stort stykke arbejde og fået en del igennem," siger hun til Jyllands-Posten.

Af Votewatchs undersøgelse fremgår det ydermere, at Danmark som nation ligger under EU-gennemsnittet, når det kommer til indflydelse, mens både Sverige og Finland ligger over middel. Sverige har i alt 20 parlamentarikere. Heraf er hele fire af dem med i top-100. Finland har ligesom Danmark 13 medlemmer, og to af dem er blandt de 15 mest indflydelsesrige parlamentarikere.

Morten Helveg vil smække EU-kassen i for 'sorte' medlemslande

Radikale opstiller flest til EU-valg: Har 20 kandidater på stemmesedlen

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier