Corbyn og May mødes tirsdag aften om brexitkrisen

Møde finder sted på et tidspunkt, hvor flere britiske medier siger, at forhandlinger trues af sammenbrud.
Foto: Ritzau Scanpix/Reuters/Eva Plevier
Foto: Ritzau Scanpix/Reuters/Eva Plevier
AF RITZAU

Lederen af det britiske arbejderparti, Jeremy Corbyn, mødes tirsdag aften klokken 20.15 (dansk tid) med premierminister Theresa May.

Det sker i forbindelse med brexit-forhandlingerne mellem de to store britiske partier. Brexit-forhandlingerne er ifølge flere britiske medier tæt på et sammenbrud.

En talsmand for Labour siger, at Corbyn og May mødes for at få gjort det klart, hvor de to partier står i forhandlingerne.

Den britiske regering fastslog efter et regeringsmøde tidligere tirsdag, at det er "tvingende nødvendigt", at Storbritannien ratificerer sin udtræden af EU inden sommerferien, hvilket er den hidtil klareste deadline for brexit og for premierministerens mulige tilbagetræden.

Det vil være næsten tre år efter, at 52 procent af vælgerne ved en folkeafstemning stemte for brexit, mens 48 procent stemte for at blive i EU.

Men der er stadig ingen enighed blandt politikerne om, hvordan skilsmissen skal ske - og endda ikke enighed om, at den skal ske.

Ved regeringsmødet enedes Mays ministre om at fortsætte forhandlinger med Labour med henblik på at få en aftale på plads i juli.

Dermed er det sandsynligt, at nyvalgte britiske medlemmer af Europa-Parlamentet vil komme til at indtage deres pladser. Storbritannien har 73 pladser i parlamentet.

Landet deltager kun modstræbende i valget til Europa-Parlamentet, da det ifølge de oprindelige planer allerede skulle have forladt EU.

De konservative står til at blive nummer fem ved valget, mens Nigel Farages Brexitparti ventes at vinde ifølge en YouGov meningsmåling offentliggjort i The Times mandag.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også