PolicyWatch

Landbrugskommissær: Mercosur-aftale kan lande i næste uge

Der er stadig store knaster i forhandlingerne om en handelsaftale mellem EU og Mercosur, men der er mulighed for at lande en aftale i næste uge, siger EU's landbrugskommissær Phil Hogan.

Ifølge Phil Hogan er en aftale med Mercosur-landene nu rigtigt tæt på. | Foto: Tibor Illyes/Ritzau Scanpix

BRUXELLES

Forhandlingerne mellem EU og Mercosur-landene Brasilien, Argentina, Paraguay og Uruguay om en handelsaftale er nu så tæt på deres afslutning, at der er mulighed for, at aftalen kan blive lukket i næste uge.

Det sagde Phil Hogan, der er EU's landbrugskommissær, på et pressemøde tirsdag.

"Hvis vi har de rigtige omstændigheder i slutningen af næste uge, når der er ministermøde, har vi en aftale," sagde han.

Han henviser til, at udenrigsministrene fra de fire lande formentlig vil komme til Bruxelles torsdag i næste uge, og at aftalen kan falde på plads der.

Ifølge Politico foregår der forhandlinger på teknisk niveau torsdag og fredag i denne uge, og Phil Hogan kunne på pressemødet fortælle lidt om, hvor uenighederne ligger.

"Der er mange krav og forventninger, som Mercosur-landene fremsætter, og som ikke reflekterer de følsomme områder, vi har i EU - særligt på oksekød, sukker, etanol og kylling," sagde han.

Bekymrede topledere

Der er uenighed om, hvor store mængder af de fire produkter, Mercosur-landene kan få lov til at eksportere til EU uden at ramle ind i en høj toldmur, og landenes forventninger til volumen "er komplet urealistiske," sagde Hogan.

Forhandlingerne bliver fulgt tæt fra EU's medlemslande, og de har også givet anledning til bekymringer flere steder.

Mediet Farming Independent skriver, at fire regeringschefer har skrevet breve til EU-kommissionens præsident, Jean-Claude Juncker, hvor de advarer mod at give Mercosur-landene bedre adgang til at eksportere deres landbrugsvarer til EU.

De fire ledere er Taoiseach Leo Varadkar fra Irland, den franske præsident Emmanuel Macron, Polens premierminister Mateusz Morawiecki og Belgiens premierminister Charles Michel.

Mere fra PolicyWatch

Folkemødet henter ny direktør

Foreningen Folkemødet har ansat en ny direktør, der har en omfattende karriere i internationale hjælpeorganisationer bag sig - senest en direktørpost i Mellemfolkeligt Samvirke.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier