PolicyWatch

Maratonmøde fortsætter: EU's ledere forhandler stadig om topposter

Der har været forhandlinger hele natten om, hvem der skal være ny præsident for EU-Kommissionen, og EU's stats- og regeringschefer er stadig i gang.

EU's stats- og regeringschefer forhandler stadig om at finde en afløser til Jean-Claude Juncker, der her ankommer til mødet. | Foto: Yves Herman / Reuters / Ritzau Scanpix

BRUXELLES

Det er mandag morgen endnu ikke afgjort, hvem der kan sætte sig på de topposter, der bliver ledige i EU-systemet til efteråret.

EU's stats- og regeringschefer har forhandlet hele natten om at sætte navne på, hvem der skal være præsidenter for henholdsvis EU-Kommissionen, Det Europæiske Råd og Europa-Parlamentet, men de er endnu ikke blevet enige.

Stats- og regeringscheferne mødtes søndag aften, men kort før midnat valgte den nuværende præsident for Det Europæiske Råd, Donald Tusk, at suspendere mødet for at fortsætte diskussionerne i mindre grupper.

Det har foregået frem til mandag morgen, hvor lederne ifølge flere internationale medier skal mødes igen klokken 7 for at se, om de kan nå til enighed.

 

Mere fra PolicyWatch

DI bifalder ny finanslovsaftale uden flyafgift

Hos DI Transport er direktør Michael Svane glad for, at en flyafgift ikke fandt vej til ny finanslov. Organisationen mener dog, at andre elementer i delaftale giver en "startbane" for grøn omstilling af luftfarten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier