Fest og glade dage efter udpegning af Draghis afløser

På det europæiske aktiemarked har investorer onsdag fejret udsigten til Christine Lagarde, nuværende chef for Den Internationale Valutafond, bliver ny chef for Den Europæiske Centralbank.
Foto: Mandel Ngan / AFP / Ritzau Scanpix
Foto: Mandel Ngan / AFP / Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

Der var fest og glade dage på det europæiske aktiemarked onsdag, hvor investorerne fejrede udsigten til Christine Lagarde, nuværende chef for Den Internationale Valutafond (IMF), som ny chef for Den Europæiske Centralbank (ECB).

Ender Lagarde med at blive valgt som ny ECB-chef, er der nemlig generel forventning om, at hun vil fortsætte den dueagtige pengepolitik - det vil sige en blødere pengepolitik - som den nuværende ECB-chef, Mario Draghi, har benyttet sig af.

"Lagarde, som har opbygget en solid erfaring ved at kæmpe imod den evige finansielle krise, ventes at følge i Mario Draghis dueagtige fodspor for at hjælpe euroområdet med at håndtere svækkelsen i den globale økonomi," siger Ipek Ozkardeskaya, der er senioranalytiker hos London Capital Group, ifølge Reuters.

Onsdag endte de ledende indeks i London, Frankfurt og Paris med stigninger på mellem 0,7 og 0,8 pct., samtidig med at det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks noterede et plus på 0,8 pct.

En af onsdagens stigende enkeltaktier var Deutsche Bank, som gik op med 2,6 pct. I løbet af dagen kunne Financial Times via anonyme kilder fortælle, at banken har planer om at reducere sin investeringsafdeling, og at det kan resultere i et nettotab for 2019.

Financial Times' historie om et muligt underskud i år kommer på et tidspunkt, hvor flere medier i forvejen har kunnet berette om en større restruktureringsplan, der skal skabe besparelser for flere mia. euro hos Deutsche Bank.

På sektorbasis havde de olie- og gasrelaterede aktier i Europa en svær dag, og i Stoxx 600-indekset var sektoren den dårligst præsterende med et samlet fald på 0,6 pct.

Sektoren blev blandt andet trukket ned af olieselskaber som Aker BP og Lundin Petroleum, der faldt med henholdsvis 1,9 pct. og 0,4 pct.

Den dårlige stemning omkring de olie- og gasrelaterede aktier kunne hænge sammen med tirsdagens store fald i olieprisen, der indtræf, på trods af at organisationen af olieproducerende lande, Opec, agter at fortsætte sine produktionsnedskæringer i olieproduktionen de næste ni måneder.

Boligejerne står fortsat til lave renter med EU-kabale på plads

IMF får midlertidig chef med nominering af Lagarde til EU-post

Her er den kommende EU-top

EU-ledere peger på ny centralbankchef 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også