PolicyWatch

Landbrug & Fødevarer ser stort potentiale i Vietnam-aftale

EU's nyligt underskrevne handelaftale med Vietnam kan betyde en kraftig vækst i den danske eksport, vurderer Landbrug & Fødevarer.

Foto: Tien Tuan / AFP / Ritzau Scanpix

BRUXELLES

For få uger siden var EU's handelskommissær, Cecilia Malmström i Vietnam for at underskrive en handelsaftale med landet, og den aftale er godt nyt for dansk landbrug, vurderer Landbrug & Fødevarer, ifølge Avisen Danmark.

"For få år siden eksporterede vi kun for få hundrede millioner kroner til Vietnam. Nu er det et par milliarder, og med den nye aftale kan jeg godt forestille mig, at den nuværende eksport til Vietnam fordobles over de næste 10 år," siger Landbrug og Fødevarers direktør, Flemming Nør-Pedersen, til avisen.

Han vurderer, at både svinekød, oksekød og landbrugsmaskiner rummer et eksportpotentiale til det østasiatiske land, hvor toldsatserne vil blive fjernet på de fleste varer, når aftalen træder i kraft.

Også Danish Crown glæder sig over aftalen. Her siger markedsdirektør Søren Tinggaard, at Vietnam er lidt som et mini-Kina, hvor mange af de samme produkter bliver efterspurgt.

Aftalen er dog ikke trådt i kraft endnu. Det sker først, når Europa-Parlamentet har stemt om den.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier