PolicyWatch

Danske virksomheder forbereder sig på hårdt brexit i oktober

Den britiske regering har signaleret, at et brexit d. 31. oktober uden en aftale er det mest sandsynlige scenarie. Nu forbereder danske virksomheder sig på det værste.

DFDS hovedkontor på Sundkrogsgade 11 i Nordhavnen. | Foto: Ritzau Scanpix

Som det ser ud nu, forlader Storbritannien, der er Danmarks fjerdestørste handelspartner, EU d. 31. august. Med udnævnelsen af den konservative Boris Johnson som britisk premierminister er sandsynligheden for et såkaldt hårdt brexit steget, og det får danske virksomheder til at forberede sig på det værste.

Det skriver Berlingske.

"Det britiske marked er vigtigt for os, da det det udgør omkring halvdelen af vores samlede forretning," siger Torben Carlsen, der er administrerende direktør i rederiet DFDS.

Han er ikke bare bekymret for det faldende pund, der i den grad taber værdi i disse dage, men også udsigten til en faldende handel mellem EU og Storbritannien. Et hårdt brexit kan ikke undgå at give en vis grad af kaos, siger han til avisen.  

Ifølge Anders Ladefoged, der er underdirektør i Dansk Industri, rammer kursdykket i det britiske pund danske virksomheders konkurrenceevne. Udviklingen betyder nemlig, at danske virksomheders produkter bliver dyrere på det britiske marked.

Mere fra PolicyWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier