PolicyWatch

ECB: Endnu et styremedlem taler imod obligationskøb

Chefen for den estiske centralbank og styremedlem i ECB er parat til at støtte en rentesænkning, når ECB's bankchefer holder rentemøde, skriver Bloomberg News.

Foto: Gregers Tycho/Ritzau Scanpix

Madis Muller, chef for den estiske centralbank og styremedlem i ECB, er parat til at støtte en rentesænkning den 12. september, når ECB's bankchefer holder rentemøde, men han er imod en genoptagelse af bankens kvantitative lempelser i form af et nyt obligationskøb i markedet.

Det skriver Bloomberg News.

"Jeg mener ikke, at vi har en stærk sag for genaktivering af kvantitative lempelser nu. Udover at være disproportionelt med situationen, da der ingen deflationsrisiko er, er der også en bekymringen for, hvor effektivt det er. Det kunne være, det ikke var produktivt."

Investeringsbanker som Goldman Sachs, Nomura og ABN Amro har ellers alle spået, at ECB vil indlede en ny runde med obligationsopkøb, men flere og flere styremedlemmer har talt imod tanken, herunder tyske Jens Weidmann, hollandske Klaas Knot, Østrigs Robert Holzmann og bestyrelsesmedlem Sabine Lautenschlager.

Omvendt har centralbankchef Mario Draghi og den finske centralbankdirektør Olli Rehn begge lagt op til en lempelsespakke, som altså ikke kun vil indeholde en sænket rente, men også øvrige tiltag.

I markedet spekulerer investorerne på baggrund af handelen med futures i en rentesænkning fra ECB's side på 10 basispoint til september.

ECB overvejer ny form for rentenedsættelse: Banker slipper for yderligere negative renter

Christine Lagarde træder officielt af som formand i september 

Den Europæiske Centralbank lægger an til økonomisk hjælpepakke

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier