PolicyWatch

Dansk EU-ambassadør bliver Vestagers højre hånd

Margrethe Vestager har udpeget en ny kabinetchef til sin kommende post som viceformand i EU-Kommissionen. Hun har valgt en landsmand til stillingen.

Kim Jørgensen (t.h.) skal fremover være kabinetchef for Margrethe Vestager. | Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix

BRUXELLES

Det bliver Danmarks nuværende ambassadør til EU, Kim Jørgensen, som fremover skal stå i spidsen for Margrethe Vestagers kabinet.

Det skriver Politiken.

Kim Jørgensen har været ambassadør til EU siden 2014, og han har tidligere været europapolitisk chef og direktør for udenrigspolitik.

I sin nye stilling bliver Kim Jørgensen kabinetchef for Margrethe Vestager og kommer dermed til at beskæftige sig både med den konkurrenceportefølje, hun forventes at beholde i den kommende kommission, og hele det digitale område som hun også skal stå i spidsen for.

Margrethe Vestagers tidligere kabinetchef, Ditte Juul-Jørgensen, skiftede tidligere på året til EU-Kommissionens energidirektorat, hvor hun er blevet generaldirektør.

Mere fra PolicyWatch

Flertal skrider bag forslag om at droppe momsfritagelse

Efter en uvildig advokatundersøgelse har slået bunden ud på regeringens præmis om, at en EU-dom påtvinger indførelse af moms på bl.a. rettighedsvederlag, vil Konservative stemme nej til lovforslaget, som dermed står til at falde.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier