PolicyWatch

Dansk EU-ambassadør bliver Vestagers højre hånd

Margrethe Vestager har udpeget en ny kabinetchef til sin kommende post som viceformand i EU-Kommissionen. Hun har valgt en landsmand til stillingen.

Kim Jørgensen (t.h.) skal fremover være kabinetchef for Margrethe Vestager. | Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix

BRUXELLES

Det bliver Danmarks nuværende ambassadør til EU, Kim Jørgensen, som fremover skal stå i spidsen for Margrethe Vestagers kabinet.

Det skriver Politiken.

Kim Jørgensen har været ambassadør til EU siden 2014, og han har tidligere været europapolitisk chef og direktør for udenrigspolitik.

I sin nye stilling bliver Kim Jørgensen kabinetchef for Margrethe Vestager og kommer dermed til at beskæftige sig både med den konkurrenceportefølje, hun forventes at beholde i den kommende kommission, og hele det digitale område som hun også skal stå i spidsen for.

Margrethe Vestagers tidligere kabinetchef, Ditte Juul-Jørgensen, skiftede tidligere på året til EU-Kommissionens energidirektorat, hvor hun er blevet generaldirektør.

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier