PolicyWatch

EU-kommissær vil tale USA fra at lave nye tariffer

EU-handelskommissær Cecilia Malmström håber stadig på at lukke en aftale med USA for at undgå nye tariffer for at undgå eskalering af konflikten mellem USA og EU.

Cecilie Malmström, EU-handelskommissær, håber på at forhandle sig frem til en løsning. | Foto: Sebastien St-Jean / AFP / Ritzau Scanpix

EU's svenske handelskommissær Cecilia Malmström har ikke opgivet håbet om at få USA til at fjerne de nye tariffer på 25 pct. på bl.a. ost, vind og whiskey, som WTO i denne uge gav USA grønt lys til at indføre.

"Indtil de nye, amerikanske tariffer træder i kraft har vi ikke givet op," sagde kommissæren ved et arrangement i Stockholm torsdag i forhold til muligheden for at forhandle en løsning hjem, skriver Bloomberg.

"Vi kigger på alle muligheder og diskuterer det med vores medlemsstater," sagde handelskommissæren.

De nye satser bliver indført d. 18 oktober, og de kommer efter, at WTO gav USA medhold i, at den franske flyproducent Airbus med statsstøtte havde fået et uretfærdig fordel over for den amerikanske konkurrent Boeing.

Striden startede tilbage i 2004.

USA har fået lov til at indføre told på EU-varer for 7,5 mia. dollar årligt.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie ShippingWatch)

Trump indfører ny told på kinesiske varer 1. september

EU kan blive vinderen i USA-Kina-toldkrig

Nu vil regeringen kulegrave eltarifferne  

Dansk Energi går efter fleksible eltariffer 

Mere fra PolicyWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier