PolicyWatch

EU kan blive vinderen i USA-Kina-toldkrig

Handelskrigen imellem USA og Kina vil især gavne EU, konkluderer en rapport fra FN's handels- og investeringsorganisation.

Foto: Port of Rotterdam

EU vil blive største vinder i en fuldt udviklet toldkrig mellem USA og Kina.

Det skriver Financial Times.

Ifølge en rapport fra FN's handels- og investeringsorganisation, udgivet mandag, blev det konkluderet, at indførslen af toldafgifter fra Washington og Beijing ikke beskytter de indenlandske økonomier. Den tabte handel vil i stedet tilfalde andre lande - og især EU.

Det estimeres, at varer til omkring 320 mia. dollar vil blive påvirket af stridighederne, mens en handelsværdi omkring 250 mia. dollar flyttes andetsteds, blandt andet omkring 70 mia. dollar til virksomheder i EU. Ligeledes vil situationen komme Mexico, Japan og Canada til gode.

"Dette antyder, at mens en tosidet tarif ikke er særligt effektiv i forhold til at beskytte de indenlandske virksomheder, så er det en meget anvendelig metode for at begrænse det andet lands handel," forklares det i rapporten ifølge Financial Times.

En af følgerne af de kinesiske afgifter på amerikanske sojabønner er, at Brasilien har overtaget USA's plads som hovedleverandør til Kina, ifølge FN-rapporten.

Mere fra PolicyWatch

Folkemødet henter ny direktør

Foreningen Folkemødet har ansat en ny direktør, der har en omfattende karriere i internationale hjælpeorganisationer bag sig - senest en direktørpost i Mellemfolkeligt Samvirke.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier