Ny kommissionsformand vælger kvindelig transportkommissær

Rumæniens regering nominerede en mand og en kvinde til posten som transportkommissær i den nye kommission, og Ursula von der Leyen valgte Adina-Ioana Valean.
Ursula von der Leyen har valgt sin transportkommissær. | Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
Ursula von der Leyen har valgt sin transportkommissær. | Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix

BRUXELLES

EU-Kommissionens kommende formand, Ursula von der Leyen, har peget på Adina-Ioana Valean som sit bud på en ny transportkommissær. Den rumænske regering pegede i går på to bud, Adina-Ioana Valean og Sigfried Muresan, som begge er medlemmer af Europa-Parlamentet.

Ifølge Politico har en tals mand for Ursula von der Leyen bekræftet, at hun valgte Adina-Ioana Valean til posten.

Adina-Ioana Valean er 51 år og har været medlem af Europa-Parlamentet, siden Rumænien blev medlem af EU i 2007. Hun har blandt andet været parlamentets ansvarlige for Connecting Europe Facility, der er det program, som finansierer infrastruktur.

Før Adina-Ioana Valean kan blive en del af den nye kommission, skal hun dog en tur igennem Europa-Parlamentet. Først skal retsudvalget undersøge, om hun har nogle interessekonflikter, og dernæst skal transportudvalget have hende ind til en høring.

Hvis hun får et positivt skudsmål med på vejen, bliver hun en del af den samlede kommission, der skal til godkendelse i Europa-Parlamentet.

Storbritannien mangler dog stadig at udpege en kommissær, og før det sker, kan den nye kommission ikke komme til afstemning og heller ikke træde til.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også