EU-præsident ser frem mod snarlig afklaring på brexit

Det netop overståede britiske valg giver håb i EU om, at man snart finder frem til en afslutning på det efterhånden langstrakte Brexit-forløb.
Charles Michel | Foto: Yves Herman/REUTERS / X00380
Charles Michel | Foto: Yves Herman/REUTERS / X00380
AF RITZAU FINANS

Resultatet af det britiske valg giver forhåbninger i Bruxelles om en snarlig afklaring på brexit, der har skabt usikkerhed i unionen i flere år.

Boris Johnson, den konservative premierminister i Storbritannien, fik en klar valgsejr.

"Jeg vil gerne ønske Boris Johnson tillykke med valgsejren," siger EU-præsident Charles Michel, da han ankommer til andendagen af et topmøde.

Fredag efter middag skal EU-landenes stats- og regeringschefer holde topmøde om brexit.

Der ventes en kort tekst, hvor de opfordrer parlamentet i Storbritannien til hurtigst muligt at få godkendt den udtrædelsesaftale, som parterne har forhandlet.

Det bekræfter EU-præsidenten, da han ankommer.

"Vi forventer en afstemning om udtrædelsesaftalen i det britiske parlament så hurtigt som muligt. Det er vigtigt, at vi får klarhed," siger Michel.

"Baseret på sin erfaring" med forløbet omkring brexit tør han ikke spå om, hvorvidt det faktisk vil lykkes briterne at komme ud inden 1. februar 2020, som det aktuelt er planen.

Også USA's præsident, Donald Trump, ønsker premierminister Boris Johnson tillykke med "den store sejr" efter torsdagens parlamentsvalg i Storbritannien.

"Storbritannien og USA vil nu være frie til at kunne indgå en stor handelsaftale efter brexit," skriver Trump på Twitter.

"Denne aftale har potentiale til at blive meget større og mere lukrativ end nogen anden aftale, som kunne indgås med EU. Boris (Johnson, red.) skal fejres!"

Efter Johnsons sejr: Danske virksomheder bør stadig forberede sig på det værste 

Frederiksen venter kontant fase med meget snarligt brexit 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også