EU-Kommissær bakker op om udsættelse af nye kapitalkrav for banker

I øjeblikket er det vigtigere at koncentrere sig om at få bankerne til at låne penge ud, siger Valdis Dombrovskis, der lover at udsætte implementeringen af de nye Basel-regler.
Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

BRUXELLES

Bankerne skal ikke regne med, at der kommer et forslag fra EU-Kommissionen om, hvordan de nye Basel-regler skal implementeres, lige foreløbig.

Det bekræfter Valdis Dombrovskis, kommissionens viceformand med ansvar for det finansielle område, over for Financial Times.

"Vi er allerede nu i gang med at justere vores arbejdsprogram og udsætter visse andre projekter, og det hjælper selvfølgelig at have et ekstra år her," siger han til avisen.

Hans melding kommer, efter Basel-komiteen, der sætter rammerne for fremtidens kapitalkrav, har besluttet at udskyde implementeringen af næste bølge af regulering med et år til 1. januar 2023.

Udskydelsen skyldes, at banker og nationale økonomier er blevet hårdt ramt af coronavirussen, som har lukket mange lande i Europa og andre steder ned.

"Det er vigtigt, at banker og tilsynsmyndigheder er i stand til at forpligte deres fulde ressourcer til at reagere på virkningen af covid-19 (coronavirussen, red.). Dette inkluderer levering af kritiske tjenester til den reelle økonomi og sikre, at banksystemet forbliver økonomisk og operationelt modstandsdygtigt," siger François Villeroy de Galhau, formand for gruppen af centralbank- og tilsynschefer i meddelelse.

Hvordan det ekstra år skal bruges hos EU's lovgivere er endnu uvist, men Valdis Dombrovskis fortæller til Financial Times, at kommissionen blandt andet har fokus på at leve op til en aftale, som G20-landene har indgået om, at det ikke er meningen, at de nye regler skal betyde "betydelige stigninger" i kapitalkravet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også