Handelsaftale offentliggjort fem dage før briternes udtræden af EU

Storbritannien har lørdag offentliggjort et 1.246 siders langt aftaledokument mindre end en uge før, at landet forlader EU. Boris Johnson opfordrer Tory-parlamentsmedlemmer til at bakke op om Brexit-aftalen.
Storbritannien forventes at træde ud af EU torsdag. | Foto: POOL/REUTERS / X80003
Storbritannien forventes at træde ud af EU torsdag. | Foto: POOL/REUTERS / X80003

Mindre end en uge før, at Storbritannien forlader Den Europæiske Union, har landet lørdag offentliggjort teksten til sin handelsaftalen med EU, skriver Reuters.

Handlen forventes at blive stemt igennem i Underhuset onsdag - en dag før, at overgangsperioden for Brexit slutter, og her har premierminister Boris Johnson opfordret sine Tory-parlamentsmedlemmer til at støtte aftalen, skriver The Guardian.

Dokumentet indeholder i alt 1.246 sider med aftaler, fælleserklæringer og detaljerede bilag om oprindelsesregler, fisk, vinhandel, medicin, kemikalier og samarbejde om datasikkerhed.

Når Storbritannien endelig forlader EU's indre marked og toldunionen omkring nytår, vil der opretholdes en told- og afgiftsfri handel med varer, som det kendes i dag, selvom briterne træder ud af det indre marked.

Traktaten anerkender, at handel og investeringer kræver betingelser for "lige vilkår for åben og fair konkurrence," skriver Reuters.

Torsdag den 24. december meddelte den britiske regering, at EU og Storbritannien langt om længe havde indgået en aftale om det fremtidige forhold.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også