PolicyWatch

EU-agentur frygter flere døde på grund af nye coronavarianter

EU-agentur frygter flere døde på grund af nye coronavarianterDe mere smitsomme coronavarianter vil føre til flere smittede og dermed flere døde, advarer ECDC.

Mutationer af coronavirusset, som er opdaget i Storbritannien, Sydafrika og Brasilien, udgør en høj risiko for Europa, lyder det fra ECDC. | Foto: Mauro Pimentel/AFP / AFP

Tre mutationer af coronavirusset, som er opdaget i Storbritannien, Sydafrika og Brasilien udgør en høj risiko for Europa, fordi de er mere smitsomme.

Sådan lyder vurderingen fra EU's agentur for sygdomsforebyggelse (ECDC) torsdag.

Ifølge ECDC bør lande i EU "forvente et øget antal smittetilfælde på grund af den gradvise spredning og mulige dominans fra mere smitsomme varianter".

På den baggrund opfordrer agenturet lande i Europa til at forberede strengere restriktioner og sætte mere tempo på udrulningen af coronavacciner.

"En kombination af tiltag, herunder fysisk afstand, øget overvågning, sekventering af prøver og grundig smitteopsporing og karantæne er nødvendigt for effektivt at mindske spredningen af nye varianter."

"Medlemslande opfordres også til at sætte tempo på vaccinationen af grupper i høj risiko," siger ECDC-direktør Andrea Ammon i en udtalelse.

ECDC opfordrer også til, at ikke-nødvendige rejser undgås. Derudover bør sundhedsvæsener i Europa forberedes på et øget pres, fordi varianter vil betyde mere smitte.

"Et øget antal af smittede vil føre til flere indlagte og flere døde på tværs af alle aldersgrupper," udtaler Andrea Ammon.

Ifølge ECDC er "nøglebudskabet", at lande forbereder sig på hurtigt at kunne indføre strengere tiltag.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier