PolicyWatch

Streamingafgift eller investeringspligt? Sådan ser modellerne ud i 5 andre EU-lande

En række andre lande i EU har allerede bestemt, at streamingtjenester skal bidrage til lokal indholdsproduktion. Modellerne er vidt forskellige fra land til land, og ifølge medieanalytiker Claus Bülow giver det ikke mening at kopiere nogen af modellerne direkte til Danmark. Få et overblik over fem landes måde at gribe det an på her.

Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Hvordan og hvorledes, udenlandske streamingtjenester skal forpligtes til at lægge penge tilbage i dansk indholdsproduktion, bliver et af de centrale emner i de kommende medieforhandlinger.

Flere andre EU-lande har allerede gjort øvelsen de seneste år, og det er der kommet meget forskelligartede modeller ud af. Nogle lande har indført en forpligtelse til at investere en vis procentdel af omsætningen i lokalt indhold, nogle har indført en afgift, som indbetales til en national filmfond, og andre har indført kombinationer af de to.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Piloter og kabineansatte hos SAS i oprør

SAS har ændret produktionsmodellen og etableret nye selskaber. Derfor må piloter og kabinepersonale søge ledige job med ringere vilkår. Piloterne tager nu SAS i Arbejdsretten.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier