PolicyWatch

Afgørende element i EU's vejpakke ser ud til først at lande i 11. time

Fra februar træder en ny fase af EU’s vejpakke i kraft, som skal give myndighederne bedre muligheder for at kontrollere transportselskabers kørsler og sikre ordentlige vilkår for chauffører. Et vigtigt registreringssystem ser ud til først at blive færdig lige op til deadline.

Fragtvirksomhederne får ikke meget tid til at teste det nye cobatage-registreringssystem. | Foto: Carsten Andreasen/Ritzau Scanpix

Fra 2. februar implementeres en ny del af EU’s vejpakke, der er blandt de største reguleringsmæssige tiltag i årevis på transportområdet, og som har til hensigt bl.a. at bekæmpe social dumping.

De nye regler medfører krav om registrering af oplysninger i forbindelse med bl.a. cabotagekørsel – det vil sige transporter, som en fragtvirksomhed udfører som indenrigskørsel i et land, hvor virksomheden ikke er etableret. Fremover skal der således laves en udstationeringserklæring, der indeholder en række oplysninger om vognmanden, chaufføren og køretøjet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier