Højere told på russiske varer måske på vej

EU og USA undersøger mulighederne for at pålægge russiske varer højere told.
Meget handel med Rusland er underlagt sanktioner. Nu undersøger USA og EU, om der kan blive pålagt særlig høj told. | Foto: Martin Lehmann
Meget handel med Rusland er underlagt sanktioner. Nu undersøger USA og EU, om der kan blive pålagt særlig høj told. | Foto: Martin Lehmann
AF MARKETWIRE

Canada har benyttet en særlig regel i verdenshandelsorganisationen WTO's regelsæt til at inddrage Ruslands status "som særligt favoriseret" handelspartner, og den beslutning inspirerer både USA og EU til at undersøge muligheden for at følge trop.

Det skriver Financial Times.

"USTR overvejer en lang række muligheder og arbejder med medlemmer af Kongressen for at fremme et resolut, effektivt og samlet globalt svar på Putins overlagte, uprovokerede og uretfærdige angreb på Ukraine, lyder det fra den amerikanske handelsrepræsentants kontor, U.S. Trade Office, USTR."

Fra EU er meldingen også den, at medlemslandene i princippet er enige om at trække Ruslands status som foretrukken handelspartner tilbage.

"Der er stærk støtte til at arbejde sammen med ligesindede lande om en fælles udtalelse og en villighed til at gøre passende handelstiltag," siger en talskvinde i Bruxelles til Financial Times.

Beslutningen fra regeringen i Ottawa, der baserer sig på et lands ret til at beskytte sine "sikkerhedsinteresser", betyder, at det meste af importen fra Rusland vil blive pålagt told på 35 pct.

Udover Rusland vil Belarus også miste sin status som "særligt favoriseret". På listen er derudover kun Nordkorea.

Faldgruber i brexitaftalen: Danske virksomheder rammes af told

NGO'er: EU-trusler om klimatold kan give bagslag 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også