PolicyWatch

Europæisk brancheorganisation advarer om mangel på medicinsk udstyr

Den fælles europæiske brancheorganisation Biomedical Alliance in Europe opfordrer unionens sundhedsministre til hurtige tiltag for at imødegå en forestående mangel på medicinsk udstyr, som ikke kan godkendes grundet manglende ressourcer.

Under den europæiske medicokonference Medtech Forum i Barcelona i maj var det helt overordnede emne udfordringerne med EU's nye MDR-forordning., der dækker over, som medicoudstyr skal godkendes efter i EU siden maj sidste år. | Foto: PR/Medtech Europe

EU’s medlemsstater bør hurtigst muligt tage hånd om en kommende situation, hvor en masse medicinsk udstyr vil mangle godkendelse på det europæiske marked. Det skriver Biomedical Alliance in Europe, der er en fælles paraplyorganisation for 36 forskellige brancheorganisationer.

Organisationen frygter, at vigtigt medicinsk udstyr vil forsvinde fra det europæiske marked som følge af den nye europæiske MDR-forordning, som medicoudstyr skal godkendes efter i EU siden maj sidste år.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Regeringen forbyder rutineflaring fra næste sommer

Det bliver ulovligt at brænde overskudsgas af i Nordsøen, medmindre det er strengt nødvendigt af hensyn til medarbejdernes sikkerhed. Det har regeringen netop besluttet på baggrund af en række afsløringer fra EnergiWatch.

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Formand for minkavlere: Horribel læsning om et totalt kollaps

Formand for Danske Minkavlere Tage Pedersen er chokeret over den læsning, han indtil videre har nået i Minkkommissionens beretning. Han opfordrer Folketinget ”til at sikre, at ingen andre danskere skal udsættes for den behandling, vi er blevet udsat for”.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier