EU-parlamentarikere stemmer for større krav til bygningers energieffektivitet

Europa-Parlamentet har tirsdag stemt for en revision af bygningsdirektivet, der blandt vil skærpe kravene til energimærkerne i bygninger.
Foto: Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

Står det til EU’s folkevalgte, skal energimærkerne i den europæiske bygningsmasse skærpes frem mod 2030.

Europa-Parlamentet har således stemt for en revision af det såkaldte bygningsdirektiv, der sætter rammerne for energimærkerne i unionens bygninger.

Ifølge EU-mediet Euractiv, der har set den endnu ikke offentliggjorte aftaletekst, skal alle offentlige bygninger i EU fra 2027 skal have minimum energimærke E – og fra 2030 minimum D, mens det for beboelsesejendomme vil gælde krav om minimum energimærke E fra 2030 – og fra 2033 minimum D.

Revisionen af bygningsdirektivet, der blev fremlagt af EU-Kommissionen i 2021, overgår senere til de såkaldte trilog-forhandlinger mellem Kommissionen, ministerrådet og Parlamentet, der skal lede til den endelige aftale. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Parlamentet kan kun vedtage eller forkaste EU-Kommissionens delegerede retsakter, der definerer hvad grøn brint er. En gruppe parlamentarikere kræver nu en forkastelse af retsakterne. (Arkivfoto) | Foto: Frederick Florin/AFP/Ritzau Scanpix

Parlamentarikere stikker kæp i EU’s brintplaner

For abonnenter