PolicyWatch

Økonom: Handelskrigen er otte gange værre end regeringen antager

Den verserende handelskrig vil ramme danske virksomheder og dermed dansk økonomi otte til 13 gange hårdere, end regeringen antager. Det vurderer tænketanken Axcelfuture.

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) afviser kritikken af, at regeringen undervurderer handelskrigen. | Foto: Scanpix/Thomas Sjørup

Selvom regeringens ministre i forvejen taler med store alvorsord, når de forholder sig til den verserende handelskrig, så er konsekvensen af de højere toldmure på verdensplan langt større, end politikerne tror.

I hvert fald hvis man skal tro tænketanken Axcelfuture, skriver Børsen.

Tænketanken har kigget på regeringens økonomiske redegørelse fra august, hvori der står, at dansk bnp vil falde med 0,1 pct. som følge af handelskrigen. Samtidig forventes det, at den amerikanske økonomi vil skrumpe med 2 pct. Ifølge Thomas Bernt Henriksen, cheføkonom i Axcelfuture hænger de to tal ikke sammen.

"Det er forbavsende, at danske forbrugere og virksomheder skulle være stort set upåvirkede af en global handelskrig, mens amerikanske forbrugere og virksomheder taber, hvad der svarer til 2,1 pct. af bnp. Vi vurderer, at man i høj grad undervurderer effekterne af en eskalerende global handelskrig," siger Thomas Bernt Henriksen til Børsen.

Ifølge Axcelfutures beregninger står dansk økonomi til at skrumpe med mellem 0,8 og 1,3 pct. af bnp som følge af handelskrigen. Altså otte til 13 gange så meget, som VLAK-regeringen forventer. Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) afviser kritikken overfor Børsen.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier