PolicyWatch

USA sender forhandlere til Kina - vil forhandle ansigt til ansigt

Handelsforhandlingerne mellem Kina og USA brød sammen i maj. Nu tager USA's handelsrepræsentant til Kina på mandag, for at mødes ansigt til ansigt med kinesiske repræsentanter.

Arkivfoto | Foto: Leah Millis / Reuters/ Ritzau Scanpix

USA's handelsrepræsentant, Robert Lighthizer, og andre medlemmer af den amerikanske regering er planlagt til at rejse til Kina på mandag, for at mødes ansigt til ansigt med kinesiske handelsrepræsentanter.

Mødet bliver det første vigtige møde, der vil foregå ansigt til ansigt mellem repræsentanter for de to nationer, siden handelsforhandlingerne mellem Kina og USA brød sammen i maj, skriver Bloomberg News.

Robert Lighthizer vil med et mindre team befinde sig i Shanghai frem til onsdag i næste uge, meddeler kilder med indblik i sagen, som har bedt om ikke at blive identificeret, skriver nyhedsbureauet.

Ifølge en seniorrepræsentant vil der på mødet formentlig blive diskuteret en masse udestående problemer landene imellem.

Den amerikanske præsident, Donald Trump, og Kinas præsident, Xi Jinping, mødtes i sidste måned på G20-topmødet i Japan. Her bekendtgjorde de to præsidenter en foreløbig våbenhvile i den langvarige handelsstrid. Siden da har USA's handelsrepræsentant og hans kinesiske modstykke genoptaget forhandlinger over telefonen, skriver Bloomberg News.

EU gør sig klar til USA's næste træk i handelskrig

Tillidsmænd hos Dansk Metal er sultne efter flere handelsaftaler

Trump: Der er stadig lang vej til en handelsaftale med Kina

Trumps toldafgifter dækker ikke støttepakker til landbruget 

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier