PolicyWatch

Trump vil bekæmpe høje medicinpriser ved at importere lægemidler fra Canada

Ifølge USA's sundhedsministeren Alex Azar, arbejder Trump på en plan, som skal gøre det muligt at importere lægemidler fra Canada. Hvordan det skal foregå er uklart.

Foto: SAUL LOEB/AFP / AFP

Under et interview tirsdag lød det fra USA's sundhedsminister Alex Azar, at præsident Donald Trump er i fuld gang med at arbejde på en plan om import af medicin fra Canada.

Det skriver CNBC.

Alex Azar uddybede ikke, hvordan Donald Trumps plan skal fungere, men præsidenten har tidligere udtalt sig positivt om andre politikeres planer om at starte import af lægemidler fra Canada, hvor priserne er lavere, end de er i USA.

Det er en metode, som medicinalindustrien tidligere har været meget negative omkring, da de mener, at det vil true patientsikkerheden. Men andre, herunder senator Bernie Sanders, mener, at det vil øge konkurrencepresset på industrien, som derfor vil være tvunget til at sænke deres amerikanske priser.

Mens det republikanske og demokratiske parti er delt på rigtig mange punkter, så prøver begge sider at markere sig på området for prissætning af lægemidler. Senest har en republikansk og demokratisk senator sammen introduceret et forslag til lovgivning, som skal bekæmpe høje priser på medicin i USA. Dermed tegner det igen til at blive et af den kommende præsidentvalgkamps store temaer, ligesom det også var i 2015, da Donald Trump blev valgt.

Denne artikel er leveret af PolicyWatchs søstermedie MedWatch.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier