Seniorforsker: Mette Frederiksen skal ikke forvente lyttende Trump

Til september kommer Trump til Danmark. Men han lytter ikke til sine allierede, siger seniorforsker.
Foto: Andrew Caballero-Reynolds / AFP / Ritzau Scanpix
Foto: Andrew Caballero-Reynolds / AFP / Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Det vil altid være en stor ting at få en amerikansk præsident på statsbesøg i Danmark. Men der vil være begrænset, hvad Danmark kan få ud af præsident Donald Trumps besøg 2.-3. september.

Det vurderer Hans Mouritzen, seniorforsker hos Dansk Institut for Internationale Studier (Diis).

"Han lytter jo ikke. Selv for Macron, som har besøgt ham i Washington og haft Trump i Paris, nytter det ikke. For han lytter jo ikke til sine allierede. Storbritannien har heller ikke haft meget af at lægge sig op af USA. Så man må sige, at det er begrænset, hvad vi får ud af det. Men man vil selvfølgelig altid være glad for pomp og pragt," siger seniorforskeren.

Tirsdag aften fortalte Trump, at han overvejede at komme til Danmark i forbindelse med et besøg i Polen. Og onsdag aften blev det officielt.

Kongehuset oplyser, at han er blevet inviteret af dronning Margrethe. Under sit besøg skal præsidenten mødes med statsminister Mette Frederiksen (S) fremtrædende folk fra erhvervslivet samt Grønland og Færøernes ledere.

I en pressemeddelelse fra Statsministeriet lyder det, at statsminister Mette Frederiksen (S) anser USA som Danmarks "vigtigste og stærkeste allierede i Nato", den transatlantiske forsvarsalliance. Hun vil benytte besøget til at styrke samarbejdet.

Ifølge Hans Mouritzen vil man nok komme til at tale om Danmarks forbrug på Forsvaret. USA er nemlig kritisk over for, at Danmark ikke lever op til at bruge to procent af bnp på forsvarsbudgettet.

Mette Frederiksen vil drøfte samhandel og investeringer med Donald Trump under besøg

Officielt: Donald Trump besøger Danmark til september

Redaktør: Muligt Trump-besøg vil præges af modvilje 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også