PolicyWatch

Toldkrig får danske virksomheder til at se mod Kinas naboer

Tiden er ifølge Dansk Erhverv ved at være moden til, at danske virksomheder flytter produktion ud af Kina.

Foto: Thomas Borberg / Ritzau Scanpix

Tiden er ved at være inde til, at danske virksomheder med produktion i Kina tager konsekvensen af Kinas og USA's fortsatte handelsstrid og flytter deres produktion.

Det vurderer Michael Bremerskov Jensen, der er fagchef for international handel i Dansk Erhverv, efter, at USA's præsident, Donald Trump, torsdag har annonceret nye toldtrusler mod Kina.

"Den her handelskrig har stået på så længe efterhånden. Tiden, hvor man som dansk virksomhed i Kina kigger på at få produceret sine varer i et andet land end Kina, er nok ved at være der," siger han.

"Der er danske virksomheder, som har produktion i Kina, og derfra sender varer til USA. De kommer i klemme, fordi amerikanske toldere kigger på det, som kinesiske varer. Vi taler om store danske virksomheder, som har outsources produktion til Kina."

USA har tidligere lagt 25 pct. told på kinesiske varer for 250 mia. dollar. Torsdag annoncerede Donald Trump, at der fra 1. september kommer 10 procent told på de resterende varer fra Kina.

Kinas naboer i det syd- og østlige Asien har ifølge Michael Bremerskov Jensen set det som en mulighed for at lokke danske virksomheder til.

"Vi ser, at andre asiatiske lande byder sig til og erobrer noget af den plads, som Kina har haft som verdens produktionsland," siger han.

"Der er delegationer fra de her lande - Malaysia, Indonesien og Vietnam - som kommer til Danmark og viser flotte pakker om, hvor man kan have fabrikker og så videre," siger Michael Bremerskov Jensen.

Trump indfører ny told på kinesiske varer 1. september

Nye handelsforhandlinger mens Trump langer ud efter Kina

Amerikanske virksomheder presses af handelskrig med Kina 

Mere fra PolicyWatch

Finanskrisens sidste store opgør slutter med champagne og økonomisk ruin

Den tidligere adm. direktør i Roskilde Bank Niels Valentin Hansen blev torsdag i Højesteret dømt til at betale en erstatning på godt 232 mio. kr. til Finansiel Stabilitet. Statens bank ser næppe nogensinde pengene, men påpeger, at det ikke var det, man gik efter. Frifundne bestyrelsesmedlemmer ånder lettet op.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier