PolicyWatch

Global olie-boss træt af politikere: Fyldt med snak, men ingen handling

Den globale oliekoncerns topchef, Patrick Pouyanné, er træt af regeringer og parlamenter, som bliver ved med at tale om "klimakrisen", men undlader at træffe beslutninger.

"Indtil videre bliver vi bare fyldt med snak. Hvornår bliver der sat handling bag ordene?," lød det fra Total-CEO, på konferencen Oil & Money 2019's førstedag. | Foto: Benoit Tessier / Reuters / Ritzau Scanpix

Adm. koncernchef for det franske olieselskab Total, Patrick Pouyanné, er enig med de unge, der klimastrejker. Det gjorde han klart på konferencen Oil & Money 2019's førstedag. Her kom han samtidigt med en opsang til politikere, fordi han er træt af regeringer og parlamenter, som taler om klimakrisen, men ikke handler. Det skriver Finans.

"Hvis det skal være forbudt at sælge benzin- og dieselbiler, så træf en beslutning. Fra hvilken dato skal det ske? Indtil videre bliver vi bare fyldt med snak. Hvornår bliver der sat handling bag ordene? Det er ikke kun olieindustrien, der har krav på svar. Det har forbrugerne, bilindustrien og alle andre, der har berøring med biler," lød det ifølge mediet fra ham onsdag.

På konferencen har den manglende politiske handling indtil videre været et gennemgående tema. Blandt andet har flere givet til kende, at politikerne på grund af konsekvenserne ikke tør tage kontante beslutninger i indsatsen mod klimaforandringerne.

Ifølge Patrick Pouyanné har kun et fåtal af politikerne gjort sig klart, at forbud mod salg af benzin- og dieselbiler i for eksempel 2030, som Danmark har lagt op til, vil have den konsekvens, at store dele af den globale bilpark, særligt i udviklingslandene, fortsat vil have forbrændingsmotorer. Men til den tid vil markedet være mere tomt for motorbrændstoffer, fordi investorerne er forsvundet.

Wammen luger ud i partier i finanslovsforhandlinger

Ingen penge til regeringens grønne vind-ambitioner  

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier