USA's finansminister venter snart nye handelsforhandlinger med Kina

Forhandlinger om en ny handelsaftale med Kina er indenfor rækkevidde, lyder det fra USA's finansminister.
USA's finansminister Steven Mnuchin er optimistisk i forhold til at lande en ny handelsaftale med Kina. | Foto: Fabrice Coffrini/AFP/Ritzau Scanpix
USA's finansminister Steven Mnuchin er optimistisk i forhold til at lande en ny handelsaftale med Kina. | Foto: Fabrice Coffrini/AFP/Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

USA's finansminister Steven Mnuchin regner med, at forhandlingerne om den næste handelsaftale med Kina vil starte i den nære fremtid.

Det skriver Reuters fra topmødet i Davos i Schweiz.

"Jeg ser ikke nogen forskelle i vore holdninger. Min forventning er, at vi vil starte samtalerne om fase 2 i den nære fremtid," sagde Steven Mnuchin.

Samtidig lod finansministeren forstå, at der i hans optik er udsigt til fjernelse af told fra kinesisk side.

"Mit gæt er, at de vil overveje at fjerne tarifferne som en del af deres indkøbsprogram."

I den delvise handelsaftale, fase 1, som blev underskrevet onsdag i sidste uge, forpligtede Kina sig til over to år at købe yderligere varer i USA for samlet 200 mia. dollar mere end indkøbsniveauet i 2017 - inden handelskrigen startede. Et af de områder, hvor Kina vil købe mere, er inden for landbrugsvarer, som Kina gennem konflikten har pålagt told.

Mnuchin er sammen med Robert Lighthizer, USA's handelsrepræsentant, de to hovedforhandlere fra USA's side, mens vicepremierminister Liu He er den kinesiske topforhandler.

I forhold til de økonomiske udsigter var Steven Mnuchin også optimistisk.

"Det ser ud til, at Europa og Asien har ramt bunden, og USA ser fortsat ud til at være i rigtig god form. Så der er en masse positive holdninger," lød det fra den amerikanske chefkassemester, ifølge Reuters.

Mnuchin gentog også Larry Kudlow, som er præsident Trumps øverste økonomiske rådgivers, tanker om nye skattelettelser i USA. Finansministeren pegede her på lettelser til middelklassen og vækstskabende lettelser.

Trump-administrationen fik i slutningen af 2017 vedtaget en skattereform, som over ti år sænker skatten for virksomheder og borgere med samlet 1500 mia. dollar. Med størst effekt i 2018 og især for virksomhederne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også