PolicyWatch

Små fremskridt i stimulusforhandlingerne i USA

Tirsdag aften var sidste chance for at nå en stimulusaftale inden præsidentvalget i USA den 3. november, har Demokraternes forhandlingsleder, Nancy Pelosi, tidligere på ugen sagt, men tirsdag har hun åbnet lidt op for, at det muligvis alligevel kan nås.

Foto: ERIN SCOTT/REUTERS/Ritzau Scanpix

Lovgiverne i USA er gået i gang med at forberede en lov, såfremt forhandlingerne mellem demokraternes forhandlingsleder Nancy Pelosi og finansminister Steven Mnuchin falder positivt ud.

"Vi er begyndt at skrive en lov, sagde Nancy Pelosi, der formand for Repræsentanternes Hus, tirsdag ifølge Bloomberg News.

I Senatet er Republikanernes leder Mitch McConnell også kommet med positive pip og har lovet, at han vil sende en lov frem til afstemning, såfremt der indgås en aftale mellem Det Hvide Hus og Demokraterne. McConnell har dog ikke lovet, at han selv vil støtte en aftale.

"Hvis en præsidentielt støttet lov klarer sig gennem Huset, ja, så vil vi bringe den til afstemning i Senatet."

Pelosi har tidligere tirsdag også betonet, at dialogen med finansminister Steven Mnuchin har indsnævret forskellene mellem de to parter, og præsident Donald Trump har igen presset på for en stor aftale.

"Jeg vil gøre det endnu større end Demokraterne," sagde præsidenten tirsdag til Fox News.

I starten af forhandlingerne ønskede Det Hvide Hus en aftale til 1000 mia. dollar, mens Demokraterne har sænket sit oprindelige krav på 3400 mia. dollar til 2200 mia. dollar. I Senatet taler formand Mitch McConnell dog for en aftale til kun 500 mia. dollar, mens Det Hvide Hus forrige uge løftede sit forslag fra 1600 til 1800 mia. dollar.

Mitt Romney, republikansk senator fra Utah, har dog slået fast, at han ikke vil støtte en hjælpepakke på 1800 mia. dollar.

"Det er meget usandsynligt, at en tal i det niveau vil klare sig igennem Senatet, og jeg støtter ikke noget i det niveau, lød det tirsdag fra Romney," skriver Bloomberg News.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier