PolicyWatch

Verden har passeret 60 millioner coronatilfælde

I gennemsnit er én ud af 130 mennesker i verden blevet bekræftet smittet med coronavirus i løbet af i år.

Foto: DAVID MCNEW/AFP/Ritzau Scanpix

Coronasmitten breder sig igen over store dele af verden, og den globale optælling af coronasmittede rundede onsdag aften dansk tid 60 millioner. Det viser en opgørelse fra det amerikanske Johns Hopkins University onsdag aften dansk tid.

I Europa er der i løbet af fem dage registreret i alt en million nye bekræftede smittetilfælde. Og alene i USA har sundhedsmyndigheder på mindre end en uge registreret en million nye smittetilfælde, skriver nyhedsbureauet Reuters.

USA har nu i alt bekræftet 12,6 millioner smittede i løbet af i år, mens antallet af coronadødsfald i USA har rundet 260.000.

USA melder om et rekordhøjt antal coronapatienter på landets hospitaler. I alt er 87.000 mennesker indlagt på et amerikansk hospital – det hidtil højeste, siden coronaudbruddet nåede til landet.

Eksperter frygter, at thanksgiving-højtiden, som USA markerer torsdag, vil føre til endnu flere nye smittetilfælde. I Europa har flere regeringer valgt at indføre delvise eller totale nedlukninger for at forhindre smitten i at brede sig.

Verden over er i alt 60.037.735 mennesker på et tidspunkt i år blevet testet positive for coronavirus. Af dem er over 1,4 millioner døde, eller mere præcist 1.414.513 mennesker.

Det har taget 17 dage at nå fra 50 millioner bekræftede smittetilfælde til 60 millioner. Til sammenligning tog det 21 dage at gå fra 40 millioner til 50 millioner smittede på verdensplan.

Det tyder på, at smitten breder sig hurtigere, skriver Reuters. Latinamerika er den hårdest ramte region i verden. Den tegner sig for omkring 21 procent af alle bekræftede smittetilfælde og 31 procent af alle coronarelaterede dødsfald.

Relaterede

PolicyWatch_TrialBanner 14 dage.png

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier