PolicyWatch

USA lover at betale milliardregning til WHO efter retur

Præsident Joe Biden omgjorde straks efter sin indsættelse Donald Trumps beslutning om at trække USA ud af WHO.

Selv om Biden omgjorde Trumps beslutning, så har USA også opfordret Kina til at være mere åben over for en gruppe af WHO-eksperter, der er i færd med at undersøge coronapandemiens oprindelse. | Foto: SAUL LOEB/AFP / AFP

USA er klar til at betale over 200 millioner dollar til Verdenssundhedsorganisationen (WHO) inden udgangen af februar.

Det siger den amerikanske udenrigsminister, Anthony Blinken, onsdag.

Beløbet svarer til, hvad USA har lovet af bidrag til organisationen, som tidligere præsident Donald Trump meldte landet ud af sidste år.

Trumps udmelding var begrundet med, at WHO ikke var tilstrækkelig kritisk over for Kina i forbindelse med udbruddet af coronavirus. Desuden synes præsidenten ikke, at WHO gjorde nok for at begrænse pandemien.

Efter Trumps afgang i sidste måned har den nye præsident, Joe Biden, straks omgjort sin forgængers beslutning.

USA er den internationale organisationens største bidragyder.

"Det her er et afgørende skridt i forhold til at opfylde vores økonomiske forpligtelser som WHO-medlem," siger Anthony Blinken.

"Det afspejler vores fornyede engagement i at sikre, at WHO har den fornødne støtte til at stå i spidsen for den globale indsats mod coronapandemien," lyder det fra udenrigsministeren.

Selv om Biden omgjorde Trumps beslutning, så har USA også opfordret Kina til at være mere åben over for en gruppe af WHO-eksperter, der er i færd med at undersøge coronapandemiens oprindelse.

"All lande skal gøre al data tilgængelig fra det tidligste stadie af udbruddet," lyder det fra 58-årige Anthony Blinken.

Blinken har erstattet Mike Pompeo som amerikansk udenrigsminister.

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier