PolicyWatch

Fed-chef: Virusset vil styre økonomien frem til sommer

Ifølge Eric Rosengren, chef for den amerikanske centralbanks afdeling i Boston, vil et robust opsving i økonomien være undervejs, efter en succesfuld udrulning af vacciner ved midten af sommeren.

"Jeg forventer, desværre, at udviklingen i virusset fortsat vil afgøre retningen på økonomien frem til efter midten af året, da USA og vores handelspartnere fortsat vil kæmpe med den stadigt pågående sundhedskrise," sagde Eric Rosengren fredag på en virtuel konference, ifølge Bloomberg News. | Foto: Keith Bedford/REUTERS / X01635

Eric Rosengren, som er chef for den amerikanske centralbank Federal Reserves (Fed) afdeling i Boston, vurderer, at coronapandemien fortsat vil styre den amerikanske økonomis udvikling frem til midten af året.

"Jeg forventer, desværre, at udviklingen i virusset fortsat vil afgøre retningen på økonomien frem til efter midten af året, da USA og vores handelspartnere fortsat vil kæmpe med den stadigt pågående sundhedskrise," sagde Eric Rosengren fredag på en virtuel konference, ifølge Bloomberg News.

Den gode nyhed er dog, ifølge Boston-chefen, at vaccineudrulningen vil ændre på det.

"En succesfuld udrulning af vacciner ved midten af sommeren antyder i anden halvdel af året vil et robust opsving i økonomien være undervejs, støttet af den lempelige position for både pengepolitikken og finanspolitikken.

Eric Rosengren pegede også på, at en del amerikanere, der ikke har mistet deres arbejde under pandemien, og som har modtaget føderale støttechecks, har sparet mere op end ellers. Derfor ligger der et opsparet forbrug og venter, når det igen er sikkert at åbne samfundet og økonomien helt op.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier