PolicyWatch

Senatet forlænger løft af ledighedsstøtte – ej højere minimumsløn

Aftalen er en del af den samlede hjælpepakke på 1900 mia. dollar, som præsident Joe Biden har foreslået.

Foto: OLIVIER DOULIERY/AFP / AFP

Demokraterne i USA's Senat er fredag blevet enige om at forlænge den forhøjede understøttelse til arbejdsløse i yderligere to måneder frem til og med oktober i år. Det ekstra beløb sættes dog ned til 300 dollar om ugen fra førhen 400 dollar.

Det skriver Financial Times.

Aftalen er en del af den samlede hjælpepakke på 1900 mia. dollar, som præsident Joe Biden har foreslået, og kompromisset mellem Joe Bidens egne partifæller er nået, da loven, som allerede er vedtaget i Repræsentanternes Hus, fredag begynder at blive debatteret i Senatet med en mulig afgørende afstemning i weekenden.

Den nuværende ekstra støtte på 400 dollar om ugen til ledige står til at udløbe i midten af marts, men i det oprindelige forslag til den nye hjælpepakke var det hensigten af forlænge den frem til og med august.

Med i aftalen er også skattefritagelse af de første 10.000 dollar i ledighedsstøtte.

Tidligere er de demokratiske politikere også blevet enige om at indsnævre gruppen af amerikanere, der vil have ret til en kommende stimuluscheck fra regeringen på 1400 dollar. 158,5 mio. husstande - eller 98 pct. af dem, som modtog den seneste støttecheck - vil dog stadig være berettiget til pengene.

Senatet vedtog fredag derimod ikke et forslag fra Bernie Sanders om at fordoble den nuværende minimumsløn til 15 dollar over de kommende fem år. Det er tidligere blevet afgjort, at reglerne i Senatet kræver et flertal på 60 stemmer mod 40 for at ændre på minimumslønnen, og at forslaget ikke kunne blive en del af kammerets behandling af budgettet.

I Senatet har Republikanerne og Demokraterne hver 50 senatorer, hvorfor vicepræsident Kamala Harris, som kammerets leder, afgør tiebreaks.

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier