PolicyWatch

New York City til ansatte: Vaccine eller ugentlig test

Alle kommunalt ansatte i New York skal fra midten af september enten være vaccineret eller tage en coronatest.

Foto: ANGELA WEISS/AFP / AFP

Fra midten af september vil over 300.000 kommunalt ansatte i den amerikanske storby New York blive mødt med et valg: Tag en ugentlig coronatest eller bliv vaccineret mod covid-19.

Det oplyser byens borgmester, Bill de Blasio, mandag.

Han begrunder tiltaget med behovet for at inddæmme spredningen af coronavirus.

"Det handler om at beskytte arbejdsstyrker, deres helbred og sikkerhed og de mennesker, som de skal tjene," siger Bill de Blasio.

Sundhedsmyndigheder i New York, der med sine over otte millioner indbyggere rummer flere mennesker end Danmark, har advaret om fornyet spredning af virus i byen.

54 procent af byens indbyggere er allerede fuldt vaccineret ifølge bystyrets hjemmeside. Myndighederne vil dog gerne have smittespredningen ned, inden skoleåret begynder igen efter sommerferien.

Allerede fra august vil ansatte på alle offentlige hospitaler og klinikker i byen blive mødt med krav om enten en ugentlig test eller vaccination.

I Californien vil de over 230.000 ansatte på delstatsniveau samt alt sundhedspersonale i delstaten blive mødt med samme krav fra august.

Det har delstatsmyndighederne oplyst mandag ifølge nyhedsbureauet AP.

Også det ministerium, der håndterer veteraner på føderalt niveau - altså som en del af hele USA's regering - indfører krav om, at sundhedspersonale skal være fuldt vaccineret inden for otte uger.

"Det er den bedste måde at sikre vores veteraner," siger Denis McDonough, der minister for området, i en pressemeddelelse mandag.

Flere steder i verden har myndigheder taget skridt for at øge vaccinetilslutningen, der på den ene eller anden måde inkluderer krav om vaccine.

I Frankrig har mange tusinder været på gaden i protest over en række nye krav, der skal dæmpe spredningen af coronavirusset i landet.

Et af kravene er, at sundhedspersonale skal have påbegyndt vaccine 15. september. Hvis ikke risikerer de at blive suspenderet.

Derudover har man udvidet omfanget af krav om coronapas i Frankrig. Det betyder, at man skal vise coronapas på alle restauranter, tog, fly og andre offentlige steder.

Kravet vil fra 30. september gælde alle over 12 år. I Frankrig får man et coronapas som i Danmark: Ved vaccine, negativ coronatest eller overstået infektion.

I Storbritannien har premierminister Boris Johnson også forsøgt at øge andelen af unge, der modtager en vaccine, ved at give dem udsigten til et valg fra oktober: Bliv vaccineret, eller vink farvel til besøget på natklubben.

Ifølge avisen The Guardian sagde Johnson mandag i sidste uge:

"Jeg bør give varsel om, at fra udgangen af september, når alle over 18 år har fået chancen for at få to stik, planlægger vi at gøre færdigvaccination til en betingelse for adgang til en natklub og andre begivenheder, hvor store menneskemængder samles."

 

Vaccine-misinformation udråbt som sundhedstrussel i USA

USA tilbage på vækstsporet: 50.000 flere kom i arbejde i januar 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier