PolicyWatch

Kinas myndigheder forbereder sig på Evergrande-"storm"

Den kinesiske centralregeringen har udstedt en instruks om kun at gribe ind hos kriseramte Chine Evergrande i sidste øjeblik, skriver The Wall Street Journal.

Foto: Tyrone Siu/Reuters/Ritzau Scanpix

Den kinesiske regering er tilsyneladende ikke meget for at redde den kriseramte kinesiske ejendomsudvikler. Tværtimod har centralregeringen i Beijing nu advaret lokale myndigheder rundt om i landet om en "mulig storm" med økonomiske og sociale konsekvenser.

Det skriver The Wall Street Journal på baggrund af unavngivne kilder.

Instruksen til de lokale myndigheder og statsejede virksomheder er kun at gribe ind i sidste øjeblik for at håndtere følgevirkningerne, hvis ikke Evergrande formår at få styr på sin finansielle krise.

Blandt de opgaver, som myndighederne er blevet pålagt at udføre, er at forhindre mulig uro og modvirke, at følgevirkninger fra påvirkede boligkøbere også rammer den bredere økonomi. Eksempelvis ved at begrænse mulige jobtab.

De lokale myndigheder er ifølge The Wall Street Journal blevet pålagt at sammensætte grupper af revisorer og juridiske eksperter, som skal undersøge Evergrandes finansielle operationer i de respektive regioner. Desuden skal lokale regeringer i dialog med statsejede og private ejendomsudviklere gøre klar til at overtage og færdiggøre Evergrandes projekter, ligesom politimyndighederne er blevet indskærpet at være parate til at overvåge mulig offentlig vrede og "massebegivenheder", altså protester og demonstrationer.

Vil sandsynligvis prøve at lave plan med investorer

China Evergrande skal de kommende uger indfri en række obligationslån, og ifølge anonyme kilder, som Reuters har talt med, er der udenlandske kreditorer, som torsdag ikke modtog de penge, der var aftalt.

Hvis Evergrande ikke har ikke betalt pengene, har selskabet en frist på 30 dage til at få det ordnet.

"Det mest sandsynlige resultat er, at virksomheden vil kontakte kreditorerne og forsøge at lave en plan for en omstrukturering," siger analytiker Jennifer James fra Janus Henderson Invest til Reuters.

Evergrande har opbygget en gæld på over 305 milliarder dollar, og på de globale finansmarkeder bliver der fulgt nøje med i selskabets kamp for at overleve. Investorerne er bekymret for, at en eventuel konkurs kan udløse en ny finanskrise, hvis den kinesiske regering undlader at gribe ind.

Kinesiske myndigheder giver instrukser til Evergrande 

Gigantisk konkurs truer i kina - kan udløse finanskrise 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier