PolicyWatch

Pfizer får nødgodkendelse til coronatablet

De amerikanske sundhedsmyndigheder har givet en nødgodkendelse af Pfizers tabletbehandling af covid-19.

Paxlovid er godkendt til patienter over 12 år, der er i risikogruppen for at udvikle et alvorligt covid-forløb. | Foto: Handout/AFP/Ritzau Scanpix

Den amerikanske medicinalkæmpe Pfizer har fået nødgodkendt sin tabletbehandling af covid-19 hos de amerikanske sundhedsmyndigheder, Food and Drug Administration (FDA).

Paxlovid, som tabletten hedder, bliver dermed første tilgængelige hjemmebehandling mod selve sygdommen, covid-19.

Godkendelsen var allerede rygtet tirsdag eftermiddag i flere medier, og den giver ikke bare Pfizer ekstra kort på hånden. Også i selve kampen mod pandemien kan tabletbehandlingen være et tiltrængt våben, da den måske kan forhindre en række indlæggelser.

”Denne godkendelse sikrer et nyt værktøj i bekæmpelsen af covid-19 på et afgørende tidspunkt i pandemien, hvor nye varianter opstår,” siger Patrizia Cavazzoni fra FDA’s Center for Drug Evaluation and Research, i en meddelelse.

Paxlovid er godkendt til patienter over 12 år, der vejer mindst 40 kilogram, og som er i risikogruppen for at udvikle et alvorligt covid-forløb.

Ifølge Bloomberg News’ kilder ventes det også, at covid-19-tabletten fra Merck - Molnupiravir - vil få en nødgodkendelse meget snart - muligvis allerede onsdag.

Pfizer-aktien stiger efter godkendelsen med 2 pct. til 60,10 dollar.

Sundhedstyrelsen tillader brug af corona-tablet før EMAs vurdering er klar 

Ny coronapille mindsker risiko for indlæggelser med 89 procent 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier