Lavere omikron-smitte trækker erhvervstillid op

Et knæk i corona-smittekurven og færre produktionsbegrænsninger sender erhvervstilliden i Tyskland opad.
I Tyskaland er trykket fra corona ved at lette i produktionen.
I Tyskaland er trykket fra corona ved at lette i produktionen.
af Marketwire

Med coronapandemien på tilbagetog og begyndende lettelse af produktionsbegrænsninger fra globale flaskehalse stiger erhvervstilliden over forventning i Tyskland. Det skriver økonom i Arbejdernes Landsbank Lisette Rosenbeck Christensen.

”Den spirende optimisme ses både i servicevirksomhederne og i fremstillingsindustrien, og det sker, i takt med at kurven med omikron-smitte er begyndt at knække, og der er udsigt til, at en række restriktioner bliver fjernet. For fremstillingsindustrien er tilliden desuden på vej tilbage oven på de første meldinger om, at de aktuelt høje produktionsbegrænsninger fra globale flaskehalse er begynder at lette,” skriver Lisette Rosenbeck Christensen.

Den positive udvikling i IFO-indekset i Tyskland betyder, at vurderingen af den nuværende situation er forbedret for første gang i seks måneder. Dertil fortsætter forventningerne til fremtiden sin fremgang i februar fra måneden før og når sit højeste niveau siden juli 2021.

”Den tyske erhvervstillid overrasker særdeles positivt i dagens tal med en langt større stigning end forventet. Det er for første gang ikke kun forventningerne til fremtiden, der ser mere lyse ud, men også vurderingen af den nuværende situation,” lyder det fra Lisette Rosenbeck Christensen.

Fra et dansk perspektiv giver den tydeligt forbedret erhvervstillid i Tyskland ligeledes grund til optimisme, da der er omkring 150.000 danske job relateret til eksporten til Tyskland, oplyser økonomen.

Mette Frederiksen er røget ned ad besøgslisten hos Scholz

Tyskerne skruer ned for den økonomiske vækst i år

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også