PolicyWatch

Tyskland vil halvere sit behov for russisk olie

Et udkast fra ministerium viser, at Tyskland tilstræber at skære ned på importen af olie til sommer og stoppe al import af russisk kul til efteråret.

Foto: HANNIBAL HANSCHKE/REUTERS / X02197

Tyskland vil halvere sit behov for russisk olie til sommer. Det fremgår af et udkast fra det tyske økonomiministerium. Det skriver magasinet Der Spiegel.

Samtidig skal det fra efteråret være slut med at importerede russisk kul, hedder det. Det er en reaktion på Ruslands angreb på Ukraine.

”Midt på året ventes importen af olie til Tyskland at være halveret. Ved slutningen af året tilstræber vi at være næsten uafhængige,” fremgår det af dokumentet.

”Til efteråret kan Tyskland være uafhængig af russisk kul,” lyder det videre.

En talsmand for det tyske ministerium ønsker ikke at kommentere oplysningerne, men siger, at økonomiminister Robert Habeck vil tage emnet op på et pressemøde.

Ikke råd til at lukke for import af gas

Dokumentet, som Der Spiegel har læst, konstaterer, at Tyskland ikke har råd til at udelukke russisk energi. Her spiller russisk gas langt den største rolle.

”En øjeblikkelig embargo vil fortsat have alt for alvorlige økonomiske og sociale konsekvenser,” hedder det.

38 procent af den naturgas, som Tyskland anvender, kommer fra Rusland.

EU’s kommissionsformand, Ursula von der Leyen mødtes fredag mødes med USA’s præsident, Joe Biden, der efter mødet kunne fortælle, at USA vil eksportere store mængder flydende gas (LNG) til EU.

Der Spiegel skriver, at den tyske regering har sikret sig ”option” på tre flydende terminaler til import af flydende naturgas.

”Den tyske regering undersøger i øjeblikket mulige placeringer ved Nordsøen og Østersøen, hvor de kan tages i brug i løbet af kort tid. I nogle tilfælde allerede i vinteren 2022/23,” fremgår det af udkastet fra økonomiministeriet.

Den tyske økonomiminister var i weekenden i Qatar. Her indgik han en aftale om leverancer af flydende naturgas.

EU-lande holder igen med at lukke for russisk energi

Stormagter: Rusland må ikke kunne smyge sig uden om sanktioner

Polen: EU bør indføre sanktioner på russisk olie, gas og kul

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier