Centralbank indkalder til ekstraordinært møde

Den Europæiske Centralbank har indkaldt til et ekstraordinært møde, efter at markedsrenterne er steget.
ECB med centralbankchef Christine Lagarde holder ekstraordinært møde onsdag.
ECB med centralbankchef Christine Lagarde holder ekstraordinært møde onsdag.
af Ritzau

Den Europæiske Centralbank (ECB) vil onsdag holde et ekstraordinært møde. Det fortæller Bloomberg, der citerer en talsperson fra banken for, at formålet med mødet bliver ”at diskutere aktuelle markedsforhold”.

Mødeindkaldelsen falder nogenlunde samtidigt med, at markedsrenterne stiger kraftigt rundt om i eurolandene som en konsekvens af, at der bliver solgt ud af obligationsbeholdninger. Blandt andet i Italien, hvor renten på de 10-årige statsobligationer er steget til over fire procent for første gang siden 2014.

Dermed er rentespændet til mindre gældsplagede eurolande som eksempelvis Tyskland blevet højere, end det har været i to år.

Den seneste rentemelding fra ECB i sidste uge lød på, at man vil hæve den ledende rente med 0,25 procent i juli, efterfulgt af en stigning på 0,50 procent i september. Det vil i givet fald være første gang i 10 år, at ECB hæver renten.

Den Europæiske Centralbank vil hæve renten i juli

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Kommissionen har fredag officielt kategoriseret Temu som en "meget stor online platform", der dermed skal leve op til en række strammere regler. | Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

Temu kommer under skrappere EU-regler

For abonnenter