ECB vil have banker til at holde igen med bonusser

Bekymringer over den økonomiske situation får ECB til at presse bankerne yderligere til at holde igen med bonusbetalinger til bankansatte.
Foto: Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg
AF MARKETWIRE

Den Europæiske Centralbank, ECB, øger presset på bankerne for at holde bonusbetalingerne til de bankansatte i ro. Det sker af bekymring over de økonomiske udsigter og frygt for, at energikrisen kan udløse en bølge af konkurser, oplyser anonyme kilder til Bloomberg News.

Det europæiske banktilsyn skal ifølge kilderne have henvendt sig direkte til enkelte banker og bedt dem om at beherske sig, når det kommer til udbetalinger af bonusser og udbytte til aktionærerne.

Myndighedernes advarsler falder ifølge Bloomberg News sammen med, at en række større europæiske banker, heriblandt italienske Unicredit og tyske Deutsche Bank, for nylig har offentliggjort optimistiske forventninger, selv om den tårnhøje inflation og stigende renter tynger de økonomiske udsigter.

Bankerne har ifølge Bloomberg endda givet udtryk for, at det er usandsynligt, at de må hensætte massivt til tab på udlån, selvom energikrisen skaber store udfordringer for private og erhvervslivet.

Formanden for det europæiske tilsyn, Andrea Enria, gav for nylig udtryk for, at ECB mener, at bankerne kan have undervurderet risiciene. Han understregede desuden, at tilsynet må udvise ekstrem forsigtighed, da Europa står over for et decideret makroøkonomisk chok.

ECB har ikke ønsket at kommentere Bloombergs oplysninger.

Prisstigningerne vokser i eurozonen: Højere renter på vej

Lagarde: Renten vil blive hævet på de næste mange møder

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Kommissionen har fredag officielt kategoriseret Temu som en "meget stor online platform", der dermed skal leve op til en række strammere regler. | Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

Temu kommer under skrappere EU-regler

For abonnenter