PolicyWatch

Beskæftigelsen i USA voksede mere end ventet i september

Beskæftigelsen i USA voksede mere end forventet i september, fremgår det af den amerikanske beskæftigelsesrapport.

Foto: Brendan Mcdermid/Reuters/Ritzau Scanpix

Den amerikanske beskæftigelsesrapport viser, at beskæftigelsen uden for landbruget voksede med 263.000 personer i september.

Det var dermed mere end ventet, da der blandt økonomerne var forudset en stigning på 255.000 personer ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News.

Beskæftigelsen i den private sektor voksede med 288.000 ansatte i måneden mod en ventet stigning på 275.000. Måneden før steg beskæftigelsen i den private sektor med 275.000. Tallet er nedrevideret fra tidligere oplyste 308.000.

Samlet faldt arbejdsløsheden til 3,5 pct. fra 3,7 pct. Økonomerne havde ventet et fastholdt arbejdsløshedsniveau på 3,7 pct.

Den gennemsnitlige timeløn steg som ventet i september med 5,0 pct. på årsbasis, mens den på månedsbasis som ventet voksede 0,3 pct. Det er samme stigningstakt som i august.

Bidens EU-besøg understreger at USA er tilbage

Mere fra PolicyWatch

Coloplast-formand advarer mod høje lønstigninger

Virksomheder har et ansvar for at være med til at bremse inflationen ved at holde lønstigninger i ro i de kommende overenskomstforhandlinger, mener Lars Rasmussen, der er bestyrelsesformand for både Coloplast og Lundbeck.

Ejendomsbranche: Ny regering vil blive mødt med tre klare ønsker

I de igangværende regeringsforhandlinger forsøger branchetalerøret Ejendomdanmark især at spille ind på tre områder. Øverst står den udskældte lagerskat. Den vil ”smadre en hel branche”, siger adm. direktør Peter Stenholm, der foreslår en alternativ model. Også mindre byrdefulde generationsskifter kæmper han for.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier