PolicyWatch

ECB vil hæve renten igen i december

Trods mindre argumenter vil den Den Europæiske Centralbank (ECB) forhøje renten med 75 basispoint.

Foto: Wolfgang Rattay

Den Europæiske Centralbank, ECB, vil hæve renten igen i december, men argumenterne for endnu en forhøjelse på 75 basispoint er blevet mindre. Det vurderer cheføkonom i ECB, Philip Lane, skriver Bloomberg.

”Grundlaget for at overveje en stor forhøjelse såsom 75 basispoint er ikke længere til stede. Med det, man allerede har gjort på et kumulativt grundlag, ændres fordele og ulemper ved en given forhøjelse,” siger han.

Han påpeger, at beslutningen fra centralbanken i december vil blive med hensyn til tidligere tiltag og forsinkelserne i transmissionsprocessen.

ECB har allerede hævet sin ledende rente med i alt 200 basispoint siden juli. Samtidig befinder eurozonen sig sandsynligvis i en recession med inflationen muligvis tæt på sit højdepunkt.

Samtidig påpeger Philip Lane, at en mulig recession vil blive mild og med kort levetid, men advarede om, at begge parter i lønforhandlinger skal være forsigtige med ikke at sætte en løn- og prispiral i gang.

”Virksomheder og arbejdstagere bør fuldt ud forstå, at inflationen vil falde i løbet af de næste år og nærme sig vores mål på 2 pct.,” siger han.

Det næste rentemøde i centralbanken er 15. december.

ECB varsler flere stramninger

Eurozonen: Inflationen tiltog mindre end ventet i oktober

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier